ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ


powered by Agones.gr - livescore

Aθλητική κυψέλη ο ΑΟ Κολοσσός
Aθλητική κυψέλη ο ΑΟ Κολοσσός  Την προσπάθειά του να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών στις ακαδημίες κάνει ο ΑΟ Κολοσσός ο οποίος αποφάσισε φέτος να αλλάξει σελίδα στα τμήματα υποδομών συνεργαζόμενος με νέους προπονητές και υπό νέα διοίκηση.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 18 ετών, με τις προπονήσεις να πραγματοποιούνται στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην οδό Βύρωνος, στο Βενετόκλειο αλλά και στο γυμναστήριο του εκπαιδευτηρίου «Ροδίων Παιδεία». Για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες δημιουργείται ιατρικό αρχείο για την παρακολούθηση και διασφάλιση της υγείας τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει μία ερασιτεχνική ακαδημία σε επαγγελματικά πρότυπα. «Δημιουργώντας όλες αυτές τις συνθήκες όπου τελικά μία ομάδα καλαθοσφαίρισης μπορεί να γίνει ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ για όλους μας.
Σκοπός της ακαδημίας είναι η δημιουργία μίας αθλητικής κυψέλης για τα παιδιά της Ρόδου. Υποδομή σε βάθος και προγραμματισμός.

Το σωματείο έχει σαν στόχο να διδάξει σε αγόρια και κορίτσια τα μυστικά του υπέροχου αυτού ομαδικού αθλήματος που με την οργανωμένη και συστηματική ενασχόληση των παιδιών στα τμήματα υποδομής μέσω της καθοδήγησης έμπειρων και σωστά καταρτισμένων προπονητών δίνει τη δυνατότητα αφενός να μάθουν ουσιαστικά το άθλημα του μπάσκετ και αφετέρου να κοινωνικοποιηθούν μέσω της ένταξής τους σε μία μικρότερη κοινωνία, την αθλητική ομάδα του ΚΟΛΟΣΣΟΥ.

Το μπάσκετ συνεισφέρει όχι μόνο στη σωματική διάπλαση αλλά κυρίως στη διανοητική ανάπτυξη αφού μέσα από την άθληση βελτιώνεται η ικανότητα αντίληψης. Το μπάσκετ είναι το απόλυτο ομαδικό άθλημα που βοηθάει το παιδί να αυτοπειθαρχεί, υπακούοντας σε κανόνες, να συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με γνώμονα την ευγενή άμιλλα και αλληλεγγύη και τέλος να γίνεται υπεύθυνο και δυνατό αφού μαθαίνει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις».

Υπεύθυνοι ακαδημίας είναι οι Βασίλης Φεσάκης και Γιώργος Πιπής και προπονητές οι Κυριάκος Μάγος, Βασίλης Καλαποδάκης, Στάθης Βλαχοδήμος, Σάκης Ξυπολιτάς και Μάριος Γρεμμενάς.
Hμερομηνία : 20/10/2013

 
 
© Α.Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ | ΓΡΑΦΕΙΑ: ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΡΟΥΧΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ) | ΤΗΛ. 22410 22261 | ΤΗΛ./ΦΑΞ. 22410 31843 | email:info@kolossosao.gr